Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-03@18:58:00 GMT

هدایت تحصیلی دانش‌آموزان در کشور هند چگونه است؟

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۵۷۸۴۳

هدایت تحصیلی دانش‌آموزان در کشور هند چگونه است؟

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، کسانی که با نظام آموزشی سروکار دارند با واژه هدایت تحصیلی غریبه نیستند؛ کافی است یک دانش‌آموز در دوره متوسطه اول در خانواده یا اطراف خود داشته باشید، آن‌وقت با دغدغه‌های انتخاب رشته، بازار کار، علاقه و غیره به‌خوبی آشنایی دارید. در گذشته دانش‌آموزان باید پس از به پایان رساندن سال اول دبیرستان رشته‌ای که می‌خواستند در آن ادامه تحصیل دهند را انتخاب می‌کردند، اما در نظام آموزشی جدید انتخاب رشته به پایه نهم انتقال پیدا کرده است، یعنی دانش‌آموز در پایه نهم باید بباساس علاقه و بازار کار با کمک مشاور و مشورت والدین بهترین رشته را انتخاب کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه در حال حاضر هدایت تحصیلی صحیحی در مدارس صورت نمی‌گیرد و شاهد افزایش تقاضا در رشته‌های تجربی هستیم، این افزایش تقاضا چند سال پیش برای رشته‌های مهندسی صادق بود. بسیاری از دانش‌آموزان، والدین و بعضا مشاوران چه در گذشته و چه در حال حاضر به هوای اینکه رشته‌های پزشکی و مهندسی از بازار کار خوبی برخوردار است، رشته‌های تجربی و ریاضی را برای ادامه تحصیل مناسب می‌دانستند. غافل از آنکه بازار کار تنها یکی از عوامل تاثیرگذار در انتخاب رشته است و باید علاقه و نمرات دانش‌آموز نیز در این مسیر مورد ارزیابی قرار گیرد.

به نظر می‌رسد باید تغییر و تحول اساسی در هدایت تحصیلی دانش‌آموزان صورت گیرد تا شاهد افزایش ناگهانی متقاضی در یک رشته خاص نباشیم. به همین منظور ایسکانیوز در نظر دارد در گزارش‌های متعدد روند هدایت تحصیلی در کشورهای مختلف را بررسی کند. در گزارش قبلی روند انتخاب رشته در کشور اسپانیا را بازگو کردیم، این‌بار در نظر داریم چگونگی هدایت تحصیلی دانش‌آموزان در کشور هند را مورد بررسی قرار دهیم.

75 درصد دبیرستان‌های هند دارای مشاور هستند

بررسی‌ها نشان می‌دهد حداقل یک مشاور با تحصیلات دانشگاهی در بیش از 75 درصد دبیرستان‌های در سراسر هند به صورت تمام وقت کار می‌کنند.

برخی از شرکت‌های مسافرتی تورهایی برای بازدید از دانشگاه‌های هند و حتی برخی از کشورهای دیگر در نظر می‌گیرند تا دانش آموزان، والدین و حتی مشاوران با انتخاب‌های پیش‌روی خود آشنا شوند. اگر یک مشاور معتقد باشد که یکی از دانشگاه‌ها می‌تواند برای یک یا چند نفر از دانش‌آموزان مناسب باشد، شرکت‌های مسافرتی به منظور درک عمیق‌تر از فرهنگ، شهر و برنامه‌های آن شهر، تورهای مسافرتی در نظر می‌گیرد. بیشتر این مشاوران با تحصبلات آکادمیک تجربه گسترده‌ای در آموزش بین المللی دارند.

کونال پارخ مدیر کل دبیرستان‌های بمبئی گفت: «در هند، مشاوران نقش مهمی در هدایت تحصیلی کودک از مدارس به دانشگاه‌ها را ایفا می‌کنند؛ این افراد به عنوان یک متخصص در تعیین مسیر صحیح آینده دانش‌آموزان بسیار مورد توجه قرار می‌گیرند.»

وی ادامه داد: «بسیاری از دبیرستان‌های هند دارای یک مشاور هستند و اکثر آنها به صورت تمام وقت در مدارس حاضر می‌شوند. زیرا مسئولان می‌دانند که مشاوران برای کشور هند تخصص و ماندگاری نخبگان در کشور به ارمغان می‌آورد و این امر در فرهنگ هند بسیار مهم است.»

نقش فشار والدین در هدایت تحصیلی

با توجه به بالا رفتن هزینه تحصیلات در مقاصد مطالعاتی هند که از لحاظ تاریخی بسیار محبوب هستند، والدین به طور ویژه نقش مهمی را در روند انتخاب رشته دانش‌آموزان ایفا می‌کنند. مدیریت انتظارات آن‌ها از مشاغل موجود در هند، وظیفه یک مشاور است که باید با دقت مورد بررسی قرار گیرد.

کلی وتزل مدیر انجمن مشاوران هند در این باره می‌گوید: «برخی از خانواده‌های هندی معتقدند که فرزندانشان باید در مدارس بین‌المللی یا معروف درس بخوانند، بنابراین مشاوران وظیفه دارند که با فرهنگسازی‌های لازم سایر دانشگاه‌ها به همراه موفقیت‌های کسب کرده را به خانواده‌ها معرفی کنند.»

مشاوران نمرات یک سال دانش‌آموز را در نظر نگیرند

البته استفاده از خدمات یک مشاور کالج فقط به معنای ورود دانش آموزان به دانشگاه‌های برتر نیست، فیضه سهیل مشاور دبیرستان مستقر در یکی از دبیرستان‌های هند است. سهیل اظهار کرد: «بسیاری از دانش‌آموزان کلاس نهم تمایل دارند در ایالات متحده، انگلستان یا کانادا تحصیل کنند، اما این طرز فکر صحیح نیست. در واقع مشاوران باید به دانش‌آموزان کمک کنند تا نقاط قوت و ضعف خود را بشناسند و بتوانند بر اساس آن رشته تحصیلی و دانشگاه مناسب خود را پیدا کنند.»

سهیل از تجربه خود در دوره تحصیلات تکمیلی دانشگاه پنسیلوانیا در مدارس استفاده کرده و اظهار کرد: «دانش‌آموز بر روی کاغذ یا اینترنت می‌تواند به دنبال دانشگاه یا رشته تحصیلی مورد علاقه خود بگردد، اما این وظیفه مشاور است که ببیند آیا آن دانشگاه و رشته تحصیلی برای دانش‌آموز مناسب است یا خیر.»

او ادامه داد: «بسیاری از مشاوران ممکن است نمرات مدرسه یک سال دانش‌آموز را در نظر بگیرند و هدایت تحصیلی را بر اساس آن پیش ببرند. اما این امر صحیح نیست؛ زیرا ممکن است یک دانش‌آموز در طول یک سال ممکن است در شرایط مناسبی قرار نگرفته باشد و نتواند نمرات خوبی را کسب کند. به همین منظور توصیه می‌شود مشاوران نمرات دانش‌آموزان در مدت زمان بیشتری را در نظر بگیرند.»

انتهای پیام/

31 / 320 هند هدایت تحصیلی انتخاب رشته تور مسافرتی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: هند هدایت تحصیلی انتخاب رشته تور مسافرتی هدایت تحصیلی انتخاب رشته دانش آموزان دانشگاه ها دانش آموز بازار کار یک مشاور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۵۷۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهلت ثبت نام پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد پیام نور تمدید شد

به گزارش خبرنگار مهر، دانشگاه پیام نور براساس آئین نامه پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان در دوره تحصیلی کارشناسی ارشد برای نیم‌سال اول سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ از بین دانشجویان ترم آخر و دانش آموختگان ممتاز مقطع کارشناسی پیوسته واجد شرایط این دانشگاه و سایر دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور دانشجو می‌پذیرد.

تمام متقاضیان واجد شرایط این فراخوان از تاریخ ۱۴۰۳.۰۱.۲۹ لغایت ۱۴۰۳.۰۲.۱۲ فرصت داشتند با مراجعه به سیستم جامع دانشگاهی گلستان به نشانی نسبت به ثبت نام و بارگذاری مدارک اقدام کنند، که دانشگاه پیام نور با توجه به درخواست‌های مکرر داوطلبان، مهلت ثبت نام پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور در سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ را تا روز پنج شنبه مورخ ۰۲.۲۰. ۱۴۰۳ تمدید کرد.

تمام متقاضیان واجد شرایط این فراخوان می‌توانند با مراجعه به سیستم جامع دانشگاهی گلستان به نشانی https://reg.pnu.ac.ir نسبت به ثبت نام و بارگذاری مدارک اقدام کنند.

ارائه درخواست و دارا بودن شرایط لازم به هیچ عنوان به معنی پذیرش نیست.

در صورت وجود هر گونه مغایرت در شرایط متقاضیان با ضوابط موجود در فراخوان، درخواست متقاضیان مورد بررسی قرار نخواهد گرفت.

پذیرش اولیه به منزله پذیرش قطعی نیست و هیچ گونه حقی برای داوطلبان ایجاد نمی‌کند.

پذیرش نهایی منوط به تأیید سازمان سنجش آموزش کشور است.

در صورت نقص در تکمیل ثبت نام و عدم ارسال نهایی مدارک در سامانه، پرونده از مرحله بررسی خارج می‌شود.

متقاضیان کارشناسی ناپیوسته امکان ثبت نام در فراخوان پذیرش فوق را ندارند.

در صورت تمایل برای ثبت نام، ابتدا متقاضیان بایستی فرم پیش نویس گواهی دانشجوی ممتاز را از قسمت پیوست شماره (۱) دانلود نموده و پس از تکمیل و تأیید رسمی ممهور به مهر و امضای دانشگاه محل تحصیل خود نسبت به بارگذاری در مراحل ثبت نام اینترنتی اقدام کنند.

شرایط لازم برای ارائه درخواست:

دانشجویان دوره کارشناسی پیوسته که پس از گذراندن شش نیمسال تحصیلی، با سپری نمودن حداقل سه چهارم کل واحدهای درسی مصوب شورای عالی برنامه ریزی آموزشی (عدد غیر صحیح تعداد واحدها به پایین گرد می‌شود)، از لحاظ معدل کل جزو ۲۰ درصد برتر دانشجویان هم رشته و هم‌ورودی باشند.

تبصره ۱: متقاضیان ورودی بهمن ۱۳۹۸ به شرط دانش آموختگی در ۸ نیم سال می‌توانند درخواست خود را ارائه نمایند.

متقاضی باید حداکثر تا ۳۱. ۶. ۱۴۰۳ و طی ۸ نیم سال دانش آموخته شود.

درخواست پذیرش متقاضیانی که در طول شش نیمسال تحصیلی در دوره کارشناسی پیوسته دانش آموخته شوند و به لحاظ معدل کل در مقایسه با معدل کل ۸ نیمسال دانشجویان هم رشته و غیرهم ورودی خود جز ۲۰ درصد برتر باشند، به صورت مازاد بر ظرفیت پذیرش بدون آزمون، قابل بررسی است. داوطلبان مشمول این تبصره می‌توانند در فراخوان ثبت نام کنند.

تقاضا در رشته‌هایی که برنامه درسی آنان طبق مصوبه شورای عالی برنامه ریزی در دوره کارشناسی پیوسته، ۹ نیمسال تحصیلی باشد، قابل بررسی است.

برای خانم‌هایی که در دوره کارشناسی پیوسته خود صاحب فرزند شده‌اند و از مرخصی بارداری بدون احتساب در سنوات و با تأیید دانشگاه استفاده کرده‌اند، مدت مجاز حداکثر ۱۰ نیمسال تحصیلی است.

برای دانشجویان در حال تحصیل همزمان در دو رشته، طول مدت مجاز تحصیل، حداکثر ۱۰ نیمسال است.

برای دانشجویان موضوع تبصره‌های ۲، ۳ و ۴ که در مدت ۹ یا ۱۰ نیمسال دانش آموخته می‌شوند به ترتیب معدل ۷ یا ۸ نیمسال ایشان با گذراندن سه چهارم واحدهای درسی مصوب، با معدل ۶ نیمسال دانشجویان هم رشته‌ای که بیشترین واحدهای درسی خود را با ایشان گذرانده‌اند، مقایسه می‌شود.

برای دانشجویان مهمان، انتقالی یا تغییر رشته، مدت مجاز از ورود به رشته یا دانشگاه اول تا دانش آموختگی از رشته یا دانشگاه دوم، حداکثر ۸ نیم سال است و مقایسه متقاضیان برای رتبه بندی با دانشجویان دانشگاهی انجام می‌شود که بیشترین واحد درسی خود را با آنها گذرانده‌اند. دانشجویان ورودی ۹۸ که در طول دوره تحصیل خود تغییر رشته داشته‌اند، به شرط دانش‌آموختگی، حداکثر در ۹ نیمسال و دارا بودن سایر شرایط استعداد درخشان، می‌توانند در این فراخوان ثبت نام نمایند.

ملاحظات مهم:

درخواست برگزیدگان رتبه‌های یک تا پانزده مرحله نهایی المپیادهای علمی - دانشجویی برای ورود به همان رشته یا رشته‌های مرتبط به تشخیص کارگروه‌های تخصصی برنامه‌ریزی و گسترش آموزش عالی با ارائه معرفی‌نامه از دبیرخانه المپیاد، به صورت مازاد بر ظرفیت پذیرش با آزمون، بررسی می‌شود.

تغییر رشته یا تغییر محل تحصیل افراد پذیرفته شده بر اساس آئین نامه پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان در دوره تحصیلی کارشناسی ارشد، مجاز نیست.

توافق‌نامه حمایت از جذب استعدادهای برتر در رشته‌های اولویت‌دار کشور با بنیاد ملی نخبگان برای پذیرش بدون آزمون مورد تأیید است.

پذیرش دانشجویان نمونه کشوری در هر سال تحصیلی بر اساس مصوبه شورای هدایت و با معرفی حائزین شرایط توسط سازمان سنجش به دانشگاه انجام می‌شود.

ظرفیت پذیرش:

ظرفیت پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان، حداکثر به اندازه ۱۰ درصد ظرفیت پذیرش روزانه از طریق کنکور کارشناسی ارشد در هر کدام از کد رشته محل‌های اعلامی توسط سازمان سنجش آموزش کشور است. از این ظرفیت دو سوم به دانشجویان دانشگاه پیام نور و یک سوم باقی مانده به دانشجویان حائز شرایط سایر دانشگاه‌ها تعلق می‌گیرد.

چنانچه ظرفیت پذیرش بدون آزمون رشته‌ای در دوره کارشناسی ارشد با ۱۰ درصد برتر دانشجویان حائز شرایط تکمیل نشود، صرفاً تقاضای دانشجویان ده درصد برتر بعدی دانشگاه پیام نور با اولویت رتبه در آن رشته و در صورت دارا بودن سایر شرایط، بررسی می‌شود.

اتباع غیر ایرانی مقیم ایران ورودی دوره کارشناسی پیوسته سال تحصیلی ۱۴۰۰ -۱۳۹۹ و بعد از آن در صورت داشتن شرایط می‌توانند از تسهیلات این آئین نامه بهره مند شوند.

پذیرش داوطلبان در دانشگاه پیام نور بصورت رایگان نبوده و هرساله با پرداخت شهریه مصوب هیأت امنای دانشگاه انجام می‌پذیرد.

پذیرش در رشته‌های تحصیلی مرتبط به رشته دوره کارشناسی، بر اساس تشخیص گروه آموزشی و تأیید شورای تحصیلات تکمیلی دانشگاه امکان‌پذیر است.

تعیین اولویت‌ها (انتخاب رشته / گرایش) :

متقاضیان می‌توانند حداکثر یک رشته گرایش در ۵ رشته محل مرتبط با رشته دوره کارشناسی خود را به ترتیب اولویت انتخاب کنند. بدیهی است چنانچه متقاضی در یکی از رشته / گرایش‌های انتخابی پذیرفته شود، اولویت‌های بعدی وی بررسی نخواهد شد. ضمناً پس از بررسی پرونده‌ها و اعلام نتایج، امکان تغییر اولویت در رشته / گرایش و محل انتخابی وجود ندارد. لذا اکیداً توصیه می‌شود متقاضیان در تعیین اولویت رشته / گرایش و محل انتخابی دقت کافی داشته باشند.

با توجه به اینکه احتمال تغییر رشته‌ها و همچنین ظرفیت اعلامی مشمول پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد برای سال تحصیلی ۱۴۰۴ -۱۴۰۳ توسط سازمان سنجش وجود دارد، لذا حذف رشته / گرایش مورد تقاضای داوطلب هیچ گونه حقی برای وی ایجاد نمی‌کند.

نکات مهم:

پذیرش برای هر سال تحصیلی بلافاصله پس از دانش آموختگی و صرفاً برای یک بار امکان پذیر است.

مدارک متقاضیانی که در مهلت مقرر اقدام به ثبت نام اینترنتی نکرده باشند، بررسی نخواهد شد.

وجه پرداختی بابت ثبت نام در این فراخوان بر اساس مصوبه هیأت امنا دانشگاه مبلغ ۱.۰۰۰.۰۰۰ ریال است و به هیچ وجه مسترد نمی‌شود بنابراین متقاضیان پیش از اقدام به ثبت نام شرایط مندرج در فراخوان را به دقت مطالعه کنند.

درخواست متقاضی صرفاً در اولویت‌هایی بررسی می‌شود که در فرم تقاضا و در زمان ثبت نام اینترنتی، انتخاب کرده است. حتی در صورت عدم تکمیل ظرفیت سایر رشته / گرایش‌های مرتبط، به هیچ عنوان امکان بررسی درخواست در سایر گرایش‌ها وجود ندارد. لذا ضروری است داوطلبان در انتخاب رشته / گرایش، محل و اولویت آنها دقت نمایند.

چنانچه در هر مرحله از ثبت نام، بررسی مدارک، پذیرش اولیه و اشتغال به تحصیل مشخص شود که داوطلب شرایط پذیرش از طریق آئین نامه «پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان در دوره تحصیلی کارشناسی ارشد» و این فراخوان را ندارد یا مغایرتی بین مدارک و مستندات ارائه شده با اصل مدارک وجود داشته باشد، بلافاصله از ثبت نام و ادامه تحصیل وی جلوگیری می‌شود و مطابق مقررات اقدام خواهد شد.

درصورت نقص در اطلاعات ورودی، عدم تکمیل ثبت نام یا مخدوش بودن اسکن مدارک لازم، پرونده ارسالی از فرآیند بررسی خارج خواهد شد. متقاضیان برای اطلاعات بیشتر به اینجا مراجعه کنند.

کد خبر 6093892

دیگر خبرها

  • گشایش نمایشگاه هفته مشاغل هنرستان نوآوران فولادشهر
  • اعلام آمادگی این دانشگاه ایرانی برای پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا
  • دانشگاه شیراز آماده جذب دانشجویان اخراجی دانشگاه‌های آمریکا و اروپا
  • شرکت ۴۴هزار دانش‌آموز در امتحانات نهایی در چهارمحال وبختیاری
  • افزایش رشته‌های کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
  • وضعیت قرمز در مدارس با افت شدید تحصیلی؛ معدل دبیرستانی‌ها ۸ تا ۱۰!
  • مهلت ثبت نام پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد پیام نور تمدید شد
  • معلم، متحول کننده انسان‌ها در طول تاریخ
  • افت شدید تحصیلی دانش آموزان در دولت رئیسی/ معدل سال آخر دبیرستانی‌ها ۸ تا ۱۰!
  • خودآگاهی و شناخت اجتماعی برای هدایت تحصیلی نیاز است