Web Analytics Made Easy - Statcounter

به‌گزارش خبرنگار گروه‌ دانشگاه ایسکانیوز، هدایت تحصیلی با روش‌های مختلفی صورت می‌گیرد که رایج‌ترین ان استفاده از سامانه همگام است. با اینکه این سامانه بر پایه آزمون‌های مشاوره‌ای، نمرات و نظرسنجی می‌شود اما چندان مورد استقبال دانش‌آموزان، خانواده‌ها و والدین قرار نمی‌گیرد.

محمد داوری در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز با اشاره به انتخاب رشته نظام قدیم و نظام جدید اظهار کرد: در نظام قدیم آموزشی دانش‌آموزان پس از گذراندن پایه اول دبیرستان صورت می گرفت، در چنین شرایطی فرآیند هدایت تحصیلی وجود نداشت و دانش‌ آموز باید با مشورت خانواده رشته‌ای را انتخاب و بر اساس آن تحصیل خود را ادامه می‌داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: فرایند هدایت تحصیلی از ۵ سال گذشته به نظام آموزشی افزوده شده است، در این فرآیند از سامانه تحت عنوان همگام استفاده می‌شود در واقع فرایند هدایت تحصیلی باید از پایه هفتم آغاز شود.

این مشاور تحصیلی با بیان اینکه آغاز فرایند هدایت تحصیلی از پایه ابتدایی صحیح نیست خاطرنشان کرد: بحث استعدادیابی و تبلیغاتی که در این زمینه وجود دارد و در نهایت کنکور را نشانه می رود نکاح اشتباهی است که در نظام تعلیم و تربیت رایج شده است. دوران ابتدایی دوران استعدادیابی نیست؛ بلکه به عنوان مرحله توانمندسازی کودکان در مهارت‌های اولیه شناختی و غیر شناختی تلقی می‌شود.

وی افزود: سامانه هدایت تحصیلی از پایه هفتم تحت عنوان همگام، استعدادیابی و کمک به دانش آموزان آغاز می‌‌کند تا در پایه دهم انتخاب مناسبی برای رشته تحصیلی آینده خود داشته باشند، این انتخاب مسیر شغلی آنها را رقم می‌زند.

داوری تصریح کرد: سامانه همگام در فرایند هدایت تحصیلی نواقصی دارد، اما با این حال سامانه موجه و قابل قبولی تلقی می‌شود. هم دانش‌آموزان و هم خانواده‌ها باید از پایه هفتم در جریان فرآیند هدایت تحصیلی قرار بگیرند این فرآیند سه سال به طول می‌انجامد تا دانش‌آموزان بتوانند رشته را انتخاب کنند.

وی بیان کرد: ۱۰۰ امتیاز برای فرایند هدایت تحصیلی در نظر گرفته شده و شاخص‌هایی برای آن تعریف شده است. نمرات دانش‌آموز مشخص می‌کند که ۱۲ اولویت اول او بر اساس شاخص های تحصیلی چیست. همچنین اولویت ثبت‌نام دانش‌آموز به سه دسته الف، ب و ج تقسیم می‌شود. بر این اساس اولویت رشته و ثبت‌نام دانش‌آموز مشخص خواهد شد.

کارشناس آموزش و پرورش با اشاره به روند هدایت تحصیلی در سامانه همگام تصریح کرد: شاخص‌های هدایت تحصیلی شامل سه دسته آزمون‌های مشاوره‌ای، نمرات و نظرسنجی می‌شود. آزمون‌ها شامل خود ارزیابی پایه هفتم است که شامل سلامت روان و رفتار می‌شود، این آزمون تاثیر چندانی در هدایت تحصیلی دانش‌آموزان ندارد. آزمون رغبت سنج و استعداد سنج در پایه نهم از دانش‌آموزان گرفته و بر اساس آن استعداد و علاقه واقعی دانش‌آموزان مشخص خواهد شد. این آزمون شامل ۳۰ درصد امتیاز از ۱۰۰ امتیاز می‌شود.

وی افزود: ۳۵ درصد امتیاز شامل نمرات خرداد پایه هفتم و هشتم و نهم است. ۳۵ درصد امتیاز شامل نظرات (والدین ۵ درصد، دانش‌آموز ۱۰ درصد،دبیران ۱۰ درصد و مشاوران ۱۰ درصد) است. مجموع این امتیازات وضعیت هدایت تحصیلی دانش‌آموز را مشخص خواهد کرد.

داوری اضافه کرد: یک دانش‌آموز اگر به خوبی در پایه هفتم تا نهم تحت رصد مشاوره قرار گیرد، می‌تواند انتخاب نصب و تنظیم مبتنی بر استعداد واقعی و علاقه پایدار خود داشته باشد.

وی با بیان اینکه ۸۰ درصد مدارس فاقد مشاور هستند خاطرنشان کرد: اولویت تامین مشاور برای مقطع متوسطه اول است، با این حال نیمی از مدارس این مقطع فاقد مشاور هستند و در برخی موارد مشاوران فاقد تخصص لازم هستند، یعنی رشته تحصیلی آنها متناسب با علوم تربیتی و مدیریت آموزشی نیست، اما به عنوان مشاور در مدارس فعالیت می‌کنند.

این مشاور تحصیلی با بیان اینکه یکی از مشکلات انتخاب رشته نادرست سپردن هدایت تحصیلی به مشاوران غیر تخصصی است افزود: این افراد انگیزه و تجربه لازم را در این زمینه ندارند. قطعاً این امر به روند هدایت تحصیلی صحیح دانش‌آموزان آسیب وارد می‌کند.

وی با بیان اینکه هدایت تحصیل در مدارس به ویژه توسط مدیران جدی گرفته نمی‌شود‌ گفت: مدیران و فرایند هدایت تحصیلی بیشتر به صورت بخشنامه‌ای می‌نگرند. خود دانش‌آموزان نیز تا پیش از امتحانات خرداد ماه پایه نهم هدایت تحصیلی را جدی نمی‌گیرند و زمانی که به پایه نهم می‌رسند درمی‌یابند این فرایند را باید از پایه هفتم جدی می‌گرفتند. از طرفی خانواده ها فاقد آمادگی لازم برای هدایت تحصیلی دانش‌آموزان هستند.

داوری خاطرنشان کرد: خانواده‌ها هم از لحاظ فرهنگی و هم از لحاظ اطلاع‌رسانی همگام با سامانه هدایت تحصیلی دانش‌آموزان نیستند، در برخی موارد مدارس کلاسی برای آموزش خانواده‌ها در این زمینه برگزار نمی‌کنند، در برخی موارد در صورت برگزاری کلاس اولیا در آن شرکت نمی‌کنند، برخی از اولیا به مباحث مطرح شده در کلاس‌های آموزش والدین توجه نمی‌کنند و برخی از آنها نکات را از خاطر می‌برند. به دلیل همراهی نکردن والدین، مدیران، مشاوران و دانش‌آموزان حتی به اندازه ۲۰ درصد نیز از ظرفیت این سامانه خوب استفاده نمی‌شود، به طوری‌که یک سامانه خوب و کاربردی به درستی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.
انتهای‌پیام/

31 / 320 هدایت تحصیلی محمد داوری مشاور تحصیلی سامانه همگام

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: هدایت تحصیلی محمد داوری مشاور تحصیلی سامانه همگام هدایت تحصیلی دانش آموز فرایند هدایت تحصیلی سامانه همگام پایه هفتم دانش آموزان خانواده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۳۶۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنجش ۸۸ درصدی دانش آموزان پایه اول در اردبیل

به گزارش خبرنگار مهر، کلام الله صفری پیش از خطبه های نماز جمعه اردبیل و در گرامیداشت هفته معلم یاد و خاطره علامه شهید مطهری را گرامی داشت و اظهار کرد: این متفکر قرن معاصر عمر پربرکت خود را صرف شناخت اسلام و قرآن و آشنایی بیشتر مردم با مکتب حسینی کرد.

وی خاطرنشان کرد: معلمان جامعه ما در ردیف خردمندان و متفکران همواره سعی کرده اند تا در تربیت و تعالی نسل های آینده تلاش و کوشش کنند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل با اشاره به فعالیت های آموزشی و پرورشی دولت سیزدهم در استان اردبیل گفت: یکی از این سیاست ها بحث مولدسازی، صدور اسناد مالکیت و تجاری سازی واحدهای آموزشی با ارزش مناطق شهری بوده که در استان اردبیل نیز در این زمینه با حمایت استاندار اردبیل گام های جدی برداشته شده است.

صفری افزود: بعد از گذشت ۱۲ سال رتبه بندی معلمان با تامین اعتبار مورد نیاز اجرایی شد تا بخشی از دغدغه های معیشتی معلمان نیز رفع شود.

وی گفت: در حل مشکلات کمبود فضاهای آموزشی گام های جدی برداشته شده و در سه سال دولت سیزدهم ۷۸ مدرسه در قالب ۳۱۳ کلاس درس به بهره برداری رسیده است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل از در حال احداث بودن ۶۷ باب مدرسه در قالب ۵۲۱ کلاس درس خبر داد و تصریح کرد: به زودی بزرگترین مجتمع آموزشی استان با نام دارالفنون افتتاح خواهد شد که ۳۰۰ میلیارد تومان بانک عامل در قالب مسئولیت اجتماعی در آن سرمایه گذاری کرده است.

صفری از عزم دولت برای احداث ۲ هزار کلاس درس در استان خبر داد و بیان کرد: قرار است نیمی از این کلاس های درس به همت دولت، ۵۰۰ کلاس درس به همت خیرین و ۵۰۰ کلاس درس نیز با محوریت نوسازی مدارس احداث و تحویل آموزش و پرورش داده شود.

وی از توزیع شیر رایگان در بین ۱۲۰ هزار دانش آموز و توسعه خدمات الکترونیکی در واحدهای آموزشی خبر داد و گفت: کلیه مدارس به اینترنت پرسرعت متصل شده و برای صرفه جویی در مصرف کاغذ خدمات الکترونیکی در قالب پنجره واحد دولت انجام می شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل از برچیده شدن مدارس کانکسی بالای ۱۰ دانش آموز در استان، توزیع ۲۴ هزار جلد کتاب راه موفقیت، تهیه و پخش ۶۰ برنامه تلویزیونی آموزشی و ۳۰ هزار دی.وی.دی در بین دانش آموزان مناطق محروم و عشایری خبر داد.

صفری اضافه کرد: تصحیح الکترونیکی اوراق در این دو سال مورد توجه بوده تا ضریب تاثیرگذاری نمرات دانش آموزان در پایه دهم، یازدهم و دوازدهم به ۶۰ درصد برسد.

دبیر شورای آموزش و پرورش استان اردبیل اظهار کرد: تعداد مراکز سنجش سلامت و تحصیلی دانش آموزان از ۱۰ مرکز به ۲۵ مرکز افزایش یافته و در این زمینه استان اردبیل رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.

صفری خاطرنشان کرد: ۹۰ درصد دانش آموزان بدو ورود به پایه اول ابتدایی سنجش شدند و این طرح تا بیستم اردیبهشت ماه ادامه دارد و امیدواریم با همکاری فرمانداران، بخشداران و دهیاران این طرح به سرانجام رسیده و ۱۲ درصد باقیمانده جمعیت واجد شرایط در آن شرکت کنند.

وی گفت: ۵ میلیارد تومان شهرداری ها از بابت ایاب و ذهاب دانش آموزان استثنائی متقبل شدند که جای سپاس و قدردانی از همت شهرداران در این موضوع داریم.

صفری بیان کرد: سرانه فضاهای ورزشی اردبیل در این دولت از ۲۰ سانتیمتر به ۵۱ سانتیمتر افزایش یافته و در کنار آن شاهد تکمیل ۲۰ باب نمازخانه و زیباسازی ۳۵۲ واحد آموزشی با همراهی جهادگران بودیم.

کد خبر 6095703

دیگر خبرها

  • سنجش ۸۸ درصدی دانش آموزان پایه اول در اردبیل
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش آموزان کردستانی از فردا
  • اجبار دانش‌آموز برای تهیه لباس فرم جدید ممنوع است
  • گشایش نمایشگاه هفته مشاغل هنرستان نوآوران فولادشهر
  • شرکت ۴۴هزار دانش‌آموز در امتحانات نهایی در چهارمحال وبختیاری
  • متقاضیان جهش تحصیلی در کردستان از ۱۵ اردیبهشت نوبت گیری کنند
  • معلم عشایری که پدرانه مشق علم و ادب می‌کند
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش آموزان کردستانی از ۱۵ اردیبهشت
  • وضعیت قرمز در مدارس با افت شدید تحصیلی؛ معدل دبیرستانی‌ها ۸ تا ۱۰!
  • معلم، متحول کننده انسان‌ها در طول تاریخ