Web Analytics Made Easy - Statcounter

افشین مسافری، مشاور تحصیلی و کنکور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان نکات ضروری درباره انتخاب رشته اظهار کرد: انتخاب رشته باید با دقت انجام شود؛ در صورتی که پس از اعلام نتایج به رشته پذیرفته شده علاقه نداشتید، ثبت نام نکنید.

مشاور تحصیلی ادامه داد: تحصیل در شهر خودتان را به شهر‌های دیگر ترجیح دهید، به ویژه اگر در یک شهر دانشگاهی ساکن هستید؛ اکثر دانش‌آموزان کلان‌شهر‌ها ترجیح می‌دهند در دانشگاه‌های شهر خودشان درس بخوانند، مثلا در رشته پزشکی، تحصیل در دانشگاه شهر خود را حتی به دانشگاه‌های تهران ترجیح می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسافری افزود: در مورد تحصیل در شهر‌های دیگر، حتما با پدر و مادرتان مشورت کنید و به راحتی در مورد رفتن به شهر‌های دیگر تصمیم نگیرید؛ امتیازات زندگی در کنار خانواده و مشکلات رفتن به شهر‌های دیگر را دقیق بررسی کنید و با دانشجویانی که این مورد را تجربه کرده‌اند گفتگو کنید و آگاهانه تصمیم بگیرید.

در انتخاب رشته به شغل آینده‌تان فکر کنید

مشاور تحصیلی بیان کرد: برخی دانش آموزان هنگام انتخاب رشته به شغل آینده خود و به امکانات شغلی که در خانواده و اطرافیانشان وجود دارد، توجه نمی‌کنند؛ البته قرار نیست همه افراد، مشاغل موجود در خانواده خود را ادامه دهند، اما به هر حال، امکان بسیار خوب و مهم، استفاده از موقعیت‌های موجود شغلی در میان خانواده و اطرافیان است پس در انتخاب رشته خود حتما به شغل آینده‌تان نیز فکر کنید.

مسافری درباره میزان احتمال قبولی در رشته‌های انتخابی اظهار کرد: در فرم انتخاب رشته ۱۵۰ تایی، احتمال قبولی بین کدرشته‌های انتخابی به این صورت است که ۳۰ درصد از بین کد رشته‌های انتخابی خود، ایده‌آل و دارای احتمال‌های کم و خیلی کم، ۵۰ درصد، مطلوب و دارای احتمال‌های زیاد و متوسط و ۲۰ درصد، کف قابل قبول و دارای احتمال‌های خیلی زیاد باشد.

این مشاور تحصیلی گفت: داوطلب اگر دو یا چند رشته را انتخاب می‌کند باید به انتخاب شهر و دانشگاه نیز فکر کند؛ البته به جز رشته و شهر، به دانشگاه هم فکر کنید؛ اگر می‌خواهید اولویت دانشگاه‌ها را بدانید یک راه این است که به متوسط نمره قبولی یا به آخرین نمره افراد قبول‌شده در رشته‌های مختلف توجه کنید.

مسافری ادامه داد: دقت کنید که با چه الگویی، رشته‌ها را پشت سر هم چیده و اولویت‌بندی می‌کنید؛ نکته مهم در انتخاب رشته، تنظیم لیست رشته‌های مورد علاقه و دسته‏ بندی آنهاست. در هنگام تنظیم لیست باید انتخاب‌های خود را منطقی (نه براساس احساسات) انجام دهید.

او افزود: در مرحله اول، لیست رشته‌های مورد علاقه خود را تنظیم و دسته‌بندی کنید؛ رشته‌هایی در یک دسته قرار می‌گیرند که علاقه داوطلب به آن‌ها برابر باشد. برخی رشته‌ها ماهیت و واحد‌های دانشگاهی یکسانی دارند و در آینده و تحصیلات تکمیلی در یک مسیر قرار می‌گیرند.

مشاور تحصیلی بیان کرد: موفقیت آینده شما در بازار کار به میزان علاقه شما به آن رشته، استعداد، هوش هیجانی و قدرت بیان و ... بستگی دارد.

مسافری گفت: در مرحله سوم، لیست شهر‌هایی که در آن‌ها امکان سکونت و تحصیل دارید را تنظیم کنید؛ این کار باید با توجه به امکان سکونت، بنیه مالی و ... صورت گیرد.

مشاور تحصیلی اظهار کرد: در مرحله چهارم، لیست دوره‌ها و شهر‌هایی که در آن‌ها امکان سکونت و تحصیل دارید را باهم تنظیم کنید؛ در نهایت لیست رشته‌ها را با لیست دوره‌ها و شهر‌هایی که در آن‌ها امکان سکونت و تحصیل دارید، تلفیق کنید.

بهترین مدل برای انتخاب رشته چیست؟

مسافری ادامه داد: بر این اساس، سه مدل مختلف در چیدمان کدرشته‌ها خواهیم داشت؛ ۱- انتخاب رشته براساس اولویت دانشگاه، ۲- انتخاب رشته بر اساس اولویت شهر و ۳- انتخاب رشته بر اساس اولویت رشته؛ بهترین مدل برای انتخاب رشته، تلفیقی کاملا منطقی از هر ۳ مدل است.

مسافری افزود: در هر مدل، چیدمان انتخاب رشته‌ها باید دارای یک نظم و منطق ثابت باشد، برای مثال اگر دانشگاه یا شهر، اولویتِ انتخاب رشته باشد، باید ترتیب رشته‌ها در تمام دانشگاه‌ها و شهر‌ها یکسان باشد؛ اگر اولویت انتخاب بر اساس رشته باشد، باید ترتیب شهر‌ها ثابت باشد.

او اظهار کرد: ممکن است بخواهید ریسک کنید یا این‌که تصمیم بگیرید حتما همین امسال در هر رشته‌ای که قبول شوید به دانشگاه بروید و در مراحل بعدی تحصیل (کارشناسی ارشد و دکترا) به ایده‌آل خود نزدیک شوید؛ توصیه می‌شود که حالت میانه‌ای داشته باشید، یعنی نه خیلی اهل ریسک باشید و نه این‌که به انتخاب هر رشته‌ای قانع شوید.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: انتخاب رشته کنکور سراسری مشاور تحصیلی شهر های دیگر انتخاب رشته امکان سکونت دانشگاه ها رشته ها شهر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۸۸۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت ۳۰ هزار دانش‌آموز البرزی در کنکور

مدیر کل آموزش و پرورش استان البرز از شرکت ۳۰ هزار نفر از دانش آموزان پایه دوازدهم این استان در کنکور امسال خبر داد. - اخبار استانها -

علی حجر‌گشت ‌در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم در کرج‌ اظهار داشت: با توجه به اینکه حدود 30 هزار دانش آموز پایه دوازدهم در استان البرز در حال تحصیل هستند، از این رو به نظر می‌رسد که این تعداد دانش‌آموز در کنکور امسال شرکت کرده‌اند.

وی افزود: هر چند امار رسمی شرکت در کنکور توسط سازمان سنجش ارائه می شود اما با عنایت به حضور این تعداد از دانش آموزان در پایه دوازدهم پیش بینی این میزان در کنکور داده شده است.

مدیر کل آموزش و پرورش استان البرز در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار تسنیم در کرج در خصوص تعداد دانش آموزان ورودی در سال جدید به آموزش و پرورش استان البرز اظهار داشت: با توجه به تجربه ای که در سال‌های گذشته داشته و همچنین با توجه به مهاجرت بالا به استان البرز پیش بینی می شود، حدود 10 هزار نفر دانش آموز جدید در استان البرز مشغول به تحصیل شوند.

‌حجرگشت ادامه داد: برای این منظور، آموزش و پرورش مقدمات لازم برای حضور این تعداد از دانش آموزان را فراهم کرده و تلاش می کند تا پایان شهریور ماه، کلیه مقدمات حضور دانش اموزان در مدارس را انجام داده و دانش آموزان با خیالی آسوده به تحصیل وارد شوند.

مدیر‌کل آموزش و پرورش استان البرز در ادامه با اشاره به نیاز استان البرز به وجود کمبود کلاس در استان اظهار داشت: اگر بخواهیم تراکم هر کلاس را 25 تا 30 نفر در نظر بگیریم استان البرز به حدود 11 هزار کلاس درس نیاز دارد تاب تواند این دانش آموزان به صورت تک شیفت در مدارس تحصیل کنند.

 ‌حجر‌گشت درباره آخرین اقدامات صورت گرفته در خصوص استقلال آموزش و پرورش شهرستان فردیس اظهار داشت: از آنجایی که این موضوع مدت‌هاست در دستور کار است، کلیه اقدامات استقلال آموزش و پرورش شهرستان فردیس انجام شده و به نظر می‌رسد که در تابستان امسال بتوان استقلال این آموزش و پرورش را اعلام کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • علی ربیعی: حدود 5 میلیون نفر در دانشگاه‌ها در حال تحصیل هستند/ رابطه معناداری بین رشته‌های تحصیلی و فرصت‌های شغلی موجود وجود ندارد/ بخش اعظمی از جمعیت فعال تحصیل کرده، دچار نوعی فاصله بین وضع موجود و انتظار از زندگی شده‌اند
  • اعلام آخرین آمار انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳
  • انتخاب رشته بیش از ۸۹ هزار داوطلب آزمون دکتری
  • آخرین آمار انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳ اعلام شد
  • توصیه‌هایی به داوطلبان کنکور برای تأیید سوابق تحصیلی
  • اعطای بورس به رتبه‌های زیر ۱۰۰۰ کنکور سراسری ۱۴۰۳ برای تحصیل دردانشگاه تربت حیدریه
  • افزایش رشته‌های مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه آزاد شهرکرد
  • علت محبوبیت رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در کشورمان چیست؟
  • شرکت ۳۰ هزار دانش‌آموز البرزی در کنکور
  • افزایش رشته‌های کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد