Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@19:04:49 GMT

فقر و تأثیرات آن بر پیشرفت تحصیلی

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۹۴۹۲۲

فقر و تأثیرات آن بر پیشرفت تحصیلی

ایسنا/لرستان یک مشاور خانواده گفت: فقر و مشکلات مالی یکی از عواملی است که می‌تواند به طُرُق مختلف بر پیشرفت تحصیلی تأثیر بگذارد.

مژده خداوردی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: امروزه تقریباً ثابت شده که خانواده تأثیر مستقیم و غیرقابل چشم‌پوشی بر روند تحصیلی فرزند و در ‌نهایت رشد و بلوغ جامعه دارد.

وی ادامه داد: تقریباً همه روان‌شناسان در یک جبهه قرار داشته و اعتقاد دارند که تنها افرادی که با سلامت روانی در سیستم آموزشی تحصیلات خود را با موفقیت طی می‌کنند می‌توانند یک کشور را در مسیر پیشرفت قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خداوردی با اشاره به این‌که صحبت از سلامت روانی بدون خانواده سالم تقریباً بی‌معناست، عنوان کرد: خانواده نخستین و اصلی‌ترین نهاد اجتماعی است که انسان در طول تاریخ با آن سروکار داشته و خانواده شکل‌دهنده عادت‌ها، رفتارها، اندیشه و طرز نگرش کودک است.

این مشاور خانواده با اشاره به این‌که نیاز به محبت و احترام نیاز فطری و روانی مشترک همه انسان‌هاست به‌گونه‌ای که می‌توان بدون تردید نیاز به دوست داشتن و دوست داشته شدن را انگیزه بسیاری از رفتار انسان‌ها و به تبع آن کودکان دانست، تصریح کرد: انسان موجودی عجیب محبت‌گراست و تجربه ثابت کرده تا امروز کمتر روشی کارایی محبت را برای حل مشکلات داشته است.

وی با بیان این‌که محبت و محیط عاطفی خانواده تنها عامل پیشرفت دانش‌آموزان نیست و عوامل مختلف دیگری در این امر دخیل هستند، اظهار کرد: سواد و تحصیلات یکی از عوامل مهم پیشرفت بشر است، بی‌سوادی در تمام ابعاد مختلف زندگی می‌تواند تأثیرگذار باشد مخصوصاً در بهداشت، رشد اقتصادی، فرهنگی، رشد و تربیت فرزندان، بی‌نظمی و ...

خداوردی با اشاره به این‌که تحصیلات والدین و داشتن شغل مرتبط با تحصیلات می‌تواند نقش مهمی در تحصیل و تربیت فرزندان داشته باشد، بیان کرد: والدین تحصیل‌کرده معمولاً موفق به احراز مشاغل بهتر و مفیدتر می‌شوند که به‌خودی‌خود از فرهنگ بالاتر و محیط و موقعیت بهتری برخوردار خواهند بود و برخورداری از این شرایط باعث تأثیر روی نگرش فرزندان نسبت به والدین و احساس امنیت و اعتمادبه‌نفس آن‌ها می‌شود و در نتیجه فرد بهتر و راحت‌تر می‌تواند با محیط خود ارتباط برقرار کند و همین امر موجب رشد و شکوفایی استعدادهای او می‌شود.

این مشاور خانواده با اشاره به نقش انگیزشی تشویق و تنبیه بر پیشرفت تحصیلی، تصریح کرد: تشویق از واژه شوق و علاقه گرفته شده است و از نظر اصطلاحی نیز به انجام کاری که موجب رغبت و علاقه برای انجام کاری شود گفته می‌شود.

وی افزود: مورد دیگر در مورد تشویق والدین پدیده مقایسه است که در خانواده‌های ما به شدت دیده می‌شود و خانواده‌ها با مقایسه فرزند خود با هوش توانایی‌های جسمی و روحی و استعدادهای متفاوت با فرد دیگر سعی در ترغیب و تشویق فرزند خود دارند.

خداوردی ادامه داد: عدم تشویق نه‌تنها دانش‌آموز را بی‌تفاوت نگه می‌دارد بلکه در مواردی عارضه آفرین و مسبب وارد شدن صدماتی به شخصیت کودک است و در واقع می‌توان تشویق برای کودک را با نور برای گیاه مقایسه کرد، همان‌گونه که اگر نور به گیاه نرسد هرچقدر هم آب و مواد معدنی برایش محیا باشد گیاه آن‌چنان که باید رشد نخواهد کرد.

این مشاور خانواده با اشاره به این‌که تنبیه در مقابل تشویق قرار می‌گیرد، اظهار کرد: تنبیه به معنای بیدار و آگاه کردن کسی برای امری است پس این امر همیشه کتک زدن و ملامت نیست و شامل نصیحت، ارشاد و موعظه نیز می‌شود لذا تنبیه در ابتدا برای هدایت است نه برای فرونشاندن خشم.

وی با اشاره به این‌که شیوه عاطفی از بهترین و موفق‌ترین روش‌های تربیتی است، عنوان کرد: کودک باید با جملات دوستت دارم و ندارم والدین آشنا باشد و آثار مطلوب و نامطلوب آن‌را دریابد، البته در بعضی موارد کودک ممکن است به نصیحت‌ها و موعظه‌ها پاسخ مثبت نشان ندهد در این صورت با توجه به نوع و زمان جرم به تنبیه بدنی، آن‌هم با شرایطی اجازه اقدام داده می‌شود.

خداوردی افزود: امام علی(ع) در این زمینه می‌فرماید: «خردمند با ادب پند می‌آموزد، حیوانات با کتک زدن تربیت می‌شوند» و امام صادق(ع) در جواب شکایت فردی از فرزندش می‌فرماید: «او را نزن، با او قهر کن اما این قهر را طولانی نکن».

این مشاور خانواده عنوان کرد: مورد دیگری که در موفقیت دانش‌آموزان می‌تواند مؤثر باشد مشورت کردن و میزان اعتماد و احترامی است که به کودک گذاشته می‌شود و در نتیجه آن کودک به والدین می‌گذارد، به‌طوری‌که امروزه در روان‌شناسی موفقیت، مشورت نکردن با دیگران و استبداد رأی یکی از عوامل مهمی است که موجب شکست می‌شود، در قرآن کریم خداوند یکی از ویژگی‌های بندگان شایسته خود را شور و مشورت کردن می‌خواند و همواره پیامبر اکرم(ص) را در انجام امور به مشورت و تبادل نظر با مؤمنان تشویق می‌کند.

وی بیان کرد: در مورد تأثیر خانواده بر پیشرفت تحصیلی می‌توان گفت ذوق یادگیری کودکان تا سن ۵ و ۶ سالگی بسیار بالاست ولی همواره با بالا رفتن سن این ذوق در اکثر کوکان کم می‌شود، به نظر می‌رسد خانواده و محیط‌های آموزشی می‌تواند علل آن باشد.

خداوردی عنوان کرد: باید باور کرد که شوق یادگیری و استعداد تحصیلی بسیاری از دانش‌آموزان به دلیل عدم وجود محیط مساعد فرهنگی در خانواده شکوفا نمی‌شود و یا به حداکثر خود نمی‌رسد، بسیاری از والدین که مدعی فراهم بودن همه امکانات برای پیشرفت تحصیلی فرزندانشان‌اند همان‌هایی هستند که در ارتقاء سطح فرهنگی خانواده بسیار سهل‌انگار بوده‌اند، به‌طورکلی می‌توان گفت آنچه والدین در تعامل خود با کودکان در خانه انجام می‌دهند عامل اصلی تعیین‌کننده توانایی‌های کلامی و پیشرفت درسی فرزندان است.

این مشاور خانواده با بیان این‌که فقر و مشکلات مالی یکی دیگر از عواملی است که می‌تواند به طریق مختلف بر پیشرفت تحصیلی تأثیر بگذارد، عنوان کرد: تحقیقات جدید نشان می‌دهد درگیر شدن با مسائل و مشکلات مالی شامل حتی نگرانی‌های مالی و فقر باعث عملکرد کُندتر و ضعیف‌تر مغز می‌شود و درگیری ذهنی مرتبط با مسائل مالی ۱۳ درصد آی کیو را کاهش می‌دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی قرآن کریم فقر مشاور خانواده بر پیشرفت تحصیلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۹۴۹۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مستمری والدین شهدا افزایش یافت + جزییات

به گزارش گروه فرهنگی ایسکانیوز، سید باقر سیدرضایی، مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: در سال ۱۴۰۲ با تلاش و پیگیری رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، معاونت توسعه بنیاد شهید و همکاری سازمان برنامه و بودجه، ۳۵ هزار میلیارد ریال برای پرداخت پاداش پایان خدمت ایثارگران پیش‌بینی و تامین شد. این اعتبار در بهمن ماه ۱۴۰۲ در اختیار بنیاد شهید قرار گرفت و اداره کل پذیرش با استناد به تبصره سه ماده ۴۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران نسبت به شناسایی مشمولان این بخش اقدام کرد.

بیشتر بخوانید: حقوق بازنشستگان از پایان اردیبهشت ۴۰ درصد افزایش می‌یابد پرداخت پاداش پایان خدمت ۱۶ هزار جانباز در سال ۱۴۰۲

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به روند پرداخت پاداش پایان خدمت ایثارگران گفت: اداره کل پذیرش و امور اداری ایثارگران به استناد تبصره سه ماده ۴۰ و با توجه به آیین‌نامه‌ای که در سال ۱۴۰۱ تدوین و در ۱۴۰۲/۱۲/۲۸ اصلاح و به شماره ۲۴۳۴۶۱ به بنیاد شهید ابلاغ شد، موظف بود نسبت به بازنشستگی جانبازان حالتِ اشتغال اعم از مشمولین ماده ۳۸ قانون جامع و تبصره یک قانون حالت اشتغال در صورت داشتن شرایط و با توجه به رای حالت اشتغالشان نسبت به پرداخت حقوق قانونی این گروه اقدام کند.

سیدرضایی ادامه داد: بنیاد شهید و امور ایثارگران توانسته بود در سال ۱۴۰۱ به مبلغ ۳۰ هزار میلیارد برای ۱۴ هزار و ۴۰۷ نفر از جانبازان این کار را انجام دهد که منابع آن در اواخر سال ۱۴۰۱ تامین شد. تعدادی از این پرداختی‌ها به صورت منظم در سال ۱۴۰۱ و اوایل سال ۱۴۰۲ انجام پذیرفت. در سال ۱۴۰۲ نیز پاداش پایان خدمت ۱۵ هزار و ۹۹۶ نفر از جانبازان به مبلغ ۳۱ هزار میلیارد ریال از محل اعتبار ۳۵ هزار میلیارد ریال پرداخت شد.

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران در مورد پرداخت پاداش پایان خدمت شهدا نیز گفت: ۲۴۵ شهید در سال ۱۴۰۱ بازنشسته شده بودند؛ ولی پاداش پایان خدمت آنها به ذی نفعان شان پرداخت نشده بود که با توجه به تامین اعتبار ۷۸۰ میلیارد ریال، حقوق قانونی این عزیزان پرداخت شد.

سیدرضایی ادامه داد: اقدام ارزنده و مهم در سال ۱۴۰۲ پرداخت ذخیره مرخصی شهدا دستگاهی و یگان‌ها بود که از سال ۱۳۹۶ با ابلاغ قانون برنامه ششم توسعه هنوز پرداخت نشده بودند.

وی با اشاره به پرداخت ۳ هزار و ۲۹۰ میلیارد ریال به ۳ هزار و ۷۲۷ نفر از خانواده شهدا گفت: حقوق این گروه از خانواده شهدا به دلایل مختلف از جمله اینکه تکلیف قانونی مشخصی نداشتند چندین سال معوق شده بود که ما امسال با احتساب این مبالغ توانستیم ۳۵ هزار میلیارد ریال در بخش پاداش ایثارگران برای گروه جامعه ایثارگری اعم از شهدا و جانبازان پرداخت کنیم.

واریز معوقه حق پرستاری سال ۱۴۰۱ به ۱۱۳ هزار ایثارگر و اعمال افزایش ابلاغی ستاد کل نیروهای مسلح

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به پرداخت معوقه حق پرستاری مربوط به سال ۱۴۰۱ به مشمولان آن گفت: حق پرستاری معوقه مربوط به سال ۱۴۰۱ که برای فروردین و اردیبهشت سال مذکور اعمال نشده بود به میزان ۳۸ درصد محاسبه و به تعداد ۱۱۳ هزار و ۷۶۵ نفر به مبلغ ۱۸۰۰ میلیارد ریال پیش بینی و در فروردین ماه سال جاری به حساب این عزیزان یعنی ۱۱۳ هزار نفر واریز شد.

سیدرضایی افزود: همچنین به استناد ماده ۳۸ و ۳۹ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، این بخش از عزیزان که در دوران دفاع مقدس حضور داشتند یا شهدای مربوط به ترور بودند و مشمول ضوابط ابلاغی از طریق ستاد کل نیروهای مسلح هستند. ستاد کل نیروهای مسلح در سال ۱۴۰۲ افزایش هایی را انجام داده بود که متاسفانه به علت عدم تامین اعتبار در بخش بنیاد شهید، اقدامی اتفاق نیفتاده بود. با هماهنگی با مسئولان در پایان سال ۱۴۰۲ موفق شدیم این مبالغ را برای دو ماه بهمن و اسفند ماه تامین و پرداخت کنیم.

وی افزود: برای اینکه بتوانیم افزایش های سال ۱۴۰۳ را درست اعمال کنیم به استناد ابلاغیه ستاد کل نیروهای مسلح و برابر احکام ابلاغی به میزان ۲۰ درصد برای شهدای حالت اشتغال و ۱۰ درصد برای سایر گروه ها یعنی شهدای بازنشسته و همینطور جانبازان مشمول ماده ۳۸ اعمال شد که در این خصوص مبلغی به میزان ۲۶۵۵ میلیارد ریال به تعداد ۱۱۱ هزار و ۹۴۹ نفر تامین و در فروردین ماه از بابت معوقه بهمن و اسفند پرداخت شد.

در سال ۱۴۰۳ مستمری والدین شهدا به ۱۵ میلیون تومان رسید

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: اتفاق ویژه سال ۱۴۰۳ افزایش حقوق ایثارگران در فروردین ماه بود، موضوعی که در سال های گذشته معمولا اردیبهشت و خرداد ماه اعمال و پرداخت می شد. امسال با تدابیر رئیس جمهور، همکاری نهادها و دستور رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و همراهی معاونت توسعه توانستیم افزایش حقوق ایثارگران را از همان فروردین ماه اعمال کنیم؛ به طوری که ما توانستیم برای مشمولین ماده ۳۸ ،۳۹ و ۴۰ و مشمولین تبصره یک حالت اشتغال به میزان ۲۰ درصد افزایش حقوق را اعمال و محاسبه و در حقوق فروردین ماه پرداخت کنیم.

سیدرضایی خاطرنشان کرد: همچنین سرانه مستمری والدین از ۷ میلیون و ۸۰ هزار تومان در سال ۱۴۰۳ به عدد ۱۵ میلیون تومان رسید و این مبلغ در حقوق فروردین ماه اعمال شد. همچنین حق پرستاری ۳۵ درصد افزایش پیدا کرد. خوشبختانه توانستیم حق پرستاری ۱۳۸ هزار نفر از جامعه مشمول را افزایش دهیم. عددی که تحت عنوان سرانه در حال حاضر پرداخت می شود ۷ میلیون و ۱۶۶ هزار تومان است که برای این گروه پرداخت می‌کنیم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229175 برچسب‌ها خانواده شهدا

دیگر خبرها

  • ۶ ویژگی منحصر به فردی که تک فرزند‌ها دارند
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش آموزان کردستانی از فردا
  • تشویق سید حسین حسینی از سوی هواداران استقلال / فیلم
  • تأثیرات گوناگون تغییرات اقلیمی بر زندگی انسان
  • کودکان گمشده غزه؛ در حسرت دیدار پدر و مادر
  • برخورد با ترک فعل‌ها درباره خدمات دهی سلامت به والدین شهدا
  • فعالیت‌های فرهنگی با پیوست هنری تاثیرگذاری بیشتری بر جامعه دارد
  • مستمری والدین شهدا افزایش یافت + جزییات
  • مستمری والدین شهدا افزایش یافت
  • رویکرد نوین ثبت احوال برای ارائه خدمات به والدین با سامانه تعاملی نام