Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهلا دشتی مشاور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  اظهار کرد: از اسفند ۹۸ که ویروس کرونا شیوع پیدا کرد و دانشگاه‌ها تعطیل شد، دانشجویان و عموم جامعه با گمانه زنی خیال می‌کردند که این وضعیت تا خرداد ۹۹ تمام می‌شود و می‌توانند فعالیت‌های خود را از سر بگیرند.

او افزود: از همین رو تمامی خوابگاه‌های دانشجویی تخلیه شدند و فعالیت‌ها به صورت مجازی ادامه پیدا کردند، حتی دسترسی به استادان هم مدتی قطع شد و دانشگاه‌ها تا بیایند شرایط را بهبود ببخشند تا اواسط اردیبهشت زمان برد و در این زمان یک سری زیرساخت‌های مجازی برای برگزاری کلاس‌ها ایجاد شد تا دانشجویان از اموزش‌ها عقب نمانند، اما باز هم جامعه دانشگاهی از پوشش آموزش‌ها در فضای مجازی بی اطلاع بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دشتی تصریح کرد: روح و روان دانشجویان با دوری از فضای دانشگاه دچار اختلالاتی شده است. برای مثال، رابطه‌های دوستانه دانشجویان با یک دیگر، دوری از استادان و انجمن‌های دانشگاهی، افت انگیزه تحصیلی و پیشرفت در دانشگاه‌ها و فرسودگی تحصیلی از عواقب آموزش‌های مجازی بود.

این مشاور ادامه داد: طی این ۴ ترم گذشته با دانشجویان متفاوتی روبرور هستیم، از قبیل فارغ التحصیلانی مواجه شده ایم که ترم‌های اخر خود را بدون حضور در دانشگاه اخذ کرده اند و هم اکنون هم بدون حضور در مراکز علمی در حال اتمام درس خود هستند و دغدغه مهارت‌های کسب نشده و پیدا کردن شغل را دارند. همچنین دانشجویانی هم وجود دارند که ترم اول را حضوری و مابقی ترم‌ها را مجازی پیش رفته اند و دچار بی انگیزگی و فرسودگی اند.

دشتی گفت: اما در مقابل یک دسته از دانشجویان وجود دارند که در شرایط کرونایی کنکور داده اند و هم اکنون سال اول یا دوم دانشگاه هستند و تا کنون محیط‌های آموزشی، دانشجویی، پژوهشی، فرهنگی و ... دانشگاه را ندیده اند و باید به این دسته از دانشجویان توجه ویژه‌ای شود، چرا که محیط دانشگاه را تجربه نکرده اند.

روان دانشجویان، موضوع مهم دانشگاه ها بعد از بازگشایی حضوری

این مشاور  بیان کرد: برای بازگشایی دانشگاه‌ها علاوه بر رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی باید روان دانشجویان هم مورد توجه قرار گیرد؛ چرا که سلامت روانی به اندازه مسائل بهداشتی و جسمانی مهم است.

او گفت: روزانه تعداد زیادی دانشجو به ما مراجعه می‌کنند که دغدغه‌های مهمی دارند، یکی کتاب‌های درسی و مطالعه نکردن آن‌ها و یاد نگرفتن و دیگری بی انگیزی و فرسودگی تحصیلی است که تمامی آن‌ها ارمغان تدریس مجازی است.

دشتی اضافه کرد: غیر از توجه به وضعیت تحصیلی دانشجویان که مراکز مشاوره دانشگاه‌ها باید برای آن‌ها برنامه ریزی داشته باشند، گفتنی است که وضعیت روحی دانشجویان هم بایستی مورد توجه قرار گیرد؛ تقریبا تعداد زیادی دانشجو با مراجعه‌های روزانه به ما می‌گویند که دچار سوگ‌های پذیرفته نشده و حل نشده ناشی از ویروس کرونا شده اند و عزیزانی از دست داده اند.

این مشاور گفت: وضعیت روحی و روانی دانشجویان خوب نیست و با شروع حضوری دانشگاه‌ها دردسر‌هایی ایجاد می‌کند؛ بنابراین تمامی مشاوران و تیم‌های سلامت روان باید این موضوع را حائز اهمیت قرار دهند، یعنی خلق و خوی آن‌ها و فرسودگی تحصیلیشان حتما باید بهبود پیدا کند تا بتوانند بهتر با فضای دانشگاه همراه شوند.

او بیان کرد: حتی مشاوران باید با دانشجویانی که اقوام درجه یک خود را مانند: پدر، مادر، خواهر، برادر و ... از دست داده اند صحبت کنند، همچنین ما با آن دسته از دانشجویانی هم که می‌خواهند مجازی فارغ التحصیل شوند چالش‌های زیادی داریم؛ چرا که نصف درس خود را غیر حضوری اخذ کرده اند و مهارت‌های زیادی یاد نگرفته اند و مهارت‌های نرم و سخت رشته را در مسیر شغلی خود کمتر میدانند.

دشتی یادآوری کرد: دانشجویانی که مجازی آموزش دیده اند با دانشجویان دیگر تفاوت‌هایی دارند و مهارت‌ها را یادنگرفته اند و نیاز به آموزش دارند؛ بنابراین باید آموزش مسیرشغلی آن‌ها را جدی بگیریم و برای حفظ انگیزه، فرسودگی و سوگ‌های حل نشده مشاوره‌های فردی و گروهی دریافت کنند. از تمامی روسای دانشگاه عا و مراکز مشاوره دانشگاه درخواست داریم تا سلسه برنامه‌هایی را برای ورود و آمادگی همه دانشجویان به دانشگاه‌ها در نظر بگیرند تا مشکلات هرچه سریع‌تر بهبود یابد.

او گفت: قبل از بازگشایی دانشگاه‌ها باید به سلامت روانی دانشجویان توجه کنیم و درکنار مسائل بهداشتی و جسمانی به فکر روان دانشجو هم باشیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش های مجازی ویروس کرونا دانشگاه ها مهارت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۹۶۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهبر اکثریت سنای آمریکا اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین را محکوم کرد

رهبر اکثریت سنای آمریکا اعتراضات در دانشگاه کلمبیا در حمایت از فلسطین را محکوم کرد.

به گزارش ایسنا، چاک شومر، رهبر اکثریت دموکرات در سنای آمریکا در صحن سنا گفت: «شکستن شیشه‌ها با چکش و اشغال ساختمان همیلتون دانشگاه، آزادی بیان نیست. این بی قانونی است. آنهایی که این کارها را انجام دادند باید با پیامدها و عواقبش هم روبرو شوند.»

به نقل از پایگاه خبری هیل، این سناتور دموکرات آمریکایی ادامه داد: «پردیس‌ها نمی‌توانند محل یادگیری و بحث و گفتگو باشند زمانی که اعتراضات به سمت جنایت منحرف می‌شوند و کسانی که مرتکب چنین اعمالی می‌شوند هیچ کاری برای متقاعد کردن دیگران انجام نمی‌دهند.»

شومر پس از آن این اظهارات را مطرح کرد که معترضان، ساختمان همیلتون دانشگاه کلمبیا را اشغال کرده و مسئولان دانشگاه نیز آنها را تهدید کردند که از تحصیل تعلیق می‌کنند.

در این میان، برخی از قانونگذاران جمهوری‌خواه مانند مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا خواستار استعفای نعمت شفیق، رئیس دانشگاه کلمبیا شده‌اند «چون او اجازه داده تا اوضاع در پردیس این دانشگاه از کنترل خارج شود.»

در میان کسانی که دانشگاه کلمبیا را برای سرکوب تظاهرکنندگان حامی فلسطین پیش از دستگیری ده‌ها معترض در روز سه‌شنبه، تحت فشار قرار دادند، یک گروه ۲۱ نفره از دموکرات‌های مجلس نمایندگان بودند که از روسای دانشگاه خواستند «قاطعانه عمل کنند» یا استعفا دهند.

این قانونگذاران در نامه‌ای به تاریخ روز دوشنبه ضمن درخواست برای تخلیه معترضان نوشتند: «زمان برای مذاکره به اتمام رسیده است. اکنون زمان اقدام است. اگر متولیان مایل به این کار نیستند باید استعفا دهند تا افرادی جایگزین شوند که به تعهدات قانونی دانشگاه پایبند باشند.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • این دانشگاه مشهور ایرانی برای پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا اعلام آمادگی کرد!
  • از پرداخت بیش از ۴ هزار وام متاهلی به دانشجویان پزشکی تا تاکید بر استفاده دانشگاه‌ها از سند دانشگاه اسلامی
  • اعلام آمادگی این دانشگاه ایرانی برای پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا
  • اعلام آمادگی دانشگاه مطرح ایرانی برای پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا
  • اعلام آمادگی دانشگاه های ایران برای پذیرش دانشجویان معترض آمریکایی
  • دانشگاه شیراز آماده جذب دانشجویان اخراجی دانشگاه‌های آمریکا و اروپا
  • میزبانی دانشگاه قم از یک لاله‌ گمنام دفاع مقدس
  • افزایش رشته‌های کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
  • مهلت ثبت نام پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد پیام نور تمدید شد
  • رهبر اکثریت سنای آمریکا اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین را محکوم کرد