Web Analytics Made Easy - Statcounter

در این مطلب، ما به شما کمک می کنیم تا به شیوه علمی و مؤثر، انگیزه درس خواندن را برای خودتان افزایش دهید و مغلوب شرایط محیطی و استرس نشوید.

گام اول: پذیرفتن احساسات منفی

یکی از اصلی ترین احساساتی که دانش آموزان نسبت به کنکور تجربه می کنند، احساس خشم است. آماده شدن و داشتن انگیزه برای کنکور تکلیفی نامتناسب با روحیه نوجوان است که متاسفانه، تنها راه ورود به دانشگاه های معتبر است که زمینه پیشرفت افراد را فراهم می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرفی، بسیاری از بهترین مدارس دخترانه یا پسرانه و معلمان و گاهی والدین، از شیوه های نادرستی برای ملزم کردن دانش آموز به درس خواندن استفاده می کنند. مثلاً وقتی دانش آموز نتیجه خوبی از آزمون ها نمی گیرد، احساس شرم و ناکافی بودن را به او القا می‌کنند. درنتیجه، خشم بیشتری نسبت به کنکور ایجاد می‌شود که موازی با اضطراب شدیدی درمورد موفقیت در این آزمون است.

لذا ما قرار نیست به شما یاد بدهیم چطور احساس بد دانش آموز نسبت به کنکور را از بین ببرید و تبدیل به احساس خوب کنید. برعکس، اولین قدمی که والدین می توانند برای همراهی با فرزندشان در مسیر کنکور بردارند، به رسمیت شناختن و تایید احساسات منفی فرزندش است.

به رسمیت شناختن احساسات دانش آموز باعث می‌شود بتواند از پافشاری روی احساسات منفی دست برداشته و به احساسات مثبتی نظیر هیجان برای شروع یک مسیر جدید نیز توجه کند. بسیاری از دانش‌آموزان، به این دلیل که احساسات منفی‌شان درباره کنکور بایکوت می‌شود، مدام روی این احساسات پافشاری می کنند تا بلکه بتوانند اطرافیان را با خود همدل کنند و اگر ناامید شوند، دست به اجتناب از درس خواندن می زنند. درحالیکه وقتی دانش‌آموز احساس کند معلمان، مشاوران تحصیلی و والدینش همدل و همراه هستند، وقتی یک احساس منفی مانع درس خواندنش بشود، احساسش را با آن‌ها در میان می گذارد و مشورت و کمک می‌گیرد.

گام دوم: خودداری از سرزنش کردن دانش آموز

همانطور که در گام اول اشاره کردیم، بسیاری از احساسات منفی دانش آموزان نسبت به کنکور، نظیر خشم، ترس، اضطراب و... توسط رفتار اشتباه معلم، مشاور تحصیلی یا والدین، ایجاد یا تشدید می شود. گاهی رفتار اشتباه با دانش آموز، از باور غلط عوامل مدرسه ناشی می‌شود که فکر می کنند با تشویق دانش آموزان پرتلاش و تنبیه یا سرزنش دانش آموزان دیگر، می توانند در آن‌ها انگیزه برای کنکور ایجاد کنند. اما اکثر دانش آموزانی که احساس بی کفایتی و ضعیف بودن به آن‌ها داده می شود، دقیقاً به دلیل همین احساسات، انگیزه درس خوندن و توانایی تلاش کردن را از دست می‌دهند.

تشکیل دو گروه «بچه تنبل» و «بچه زرنگ» در مدارس قدیمی، یک نمونه خوب از همین مسئله ست. دانش آموزان پرتلاش تر، ردیف های جلوتر را می گرفتند و تمرکز و احساس خوب آن‌ها تقویت می شد، اما دانش آموزان دیگر، در ردیف های آخر قرار می‌گرفتند و به صورت ناخواسته، توانایی‌شان برای تلاش کردن کمتر می شد.

گام سوم: نقش دبیرستان خوب در افزایش انگیزه موفقیت در کنکور

احتمالا بسیاری از والدین به این موضوع فکر کرده‌اند که فرزندشان در مدرسه نامناسبی تحصیل می کند و قربانی فضای استرس زا و سرزنش‌گری می‌شود که در صورت کافی نبودن تلاش های دانش آموز، در مدرسه برایش ایجاد می‌شود. بنابراین، اگر شما از آن دسته والدینی هستید که در برخورد با مسئله کنکور فرزندشان، مسئولانه برخورد می کنند، لازم است که از کیفیت برخورد و شیوه های فعالیت مدرسه و معلمانش با دانش آموز، آگاه شوید و در صورت نیاز، در جستجوی یک دبیرستان خوب برای دانش آموز کنکوری باشید.

حتماً در هنگام انتخاب دبیرستان جدید، هم از لایق بودن و آگاه بودن عوامل مدرسه، معلمان و وجود یک مشاور تحصیلی خوب اطمینان حاصل کنید و هم از احساس خوب فرزندتان به آن مدرسه. اطلاع داشتن و هماهنگ بودن شیوه کار عوامل مدرسه خوب با دانش مشاوره و روانشناسی روز، یکی از وجوه مثبتی است که می‌تواند خیال شما را تا حدی بابت درس خواندن و افزایش انگیزه برای کنکور راحت کند.

از طرفی، وجود معلمان موفق و باسواد در بهترین دبیرستان های دوره دوم دخترانه یا پسرانه، به تنهایی، انگیزه دانش آموز برای کنکور دادن را افزایش می‌دهد؛ چرا که این معلمان به‌عنوان نمونه های موفقی از تحصیل در دانشگاه، با دانش آموزان ارتباط مستقیم دارند و تجربیاتشان را با دانش آموز به اشتراک می گذارند.

گام چهارم: دسترسی به مشاور تحصیلی خوب

در گذشته، بسیاری از دانش آموزان کنکوری، قربانی دیدگاه منفی جامعه نسبت به مشاوره تحصیلی می‌شدند. در حال حاضر، عده کمی هستند که تصور میکنند دانش آموز، باید به تنهایی از پس آزمون کنکور بربیاید. درنتیجه، درخواست دانش آموزان کنکوری برای داشتن مشاور تحصیلی خوب بسیار بالاتر رفته و برای پاسخ به این نیاز، تعداد مشاوران تحصیلی هم افزایش یافته است. همین موضوع باعث شده دسترسی به مشاور تحصیلی خوب و کاربلد اهمیت پیدا کند؛ چراکه بیگدار به آب زدن ممکن است باعث افتادن در تله مشاورنماهای شیاد شود؛ درحالیکه پیدا کردن یک مشاور متخصص و اعتماد کردن به او، بازدهی تلاش های دانش آموز را افزایش می‌دهد.

با توجه به این نکات، یک مشاور کنکور باتجربه، بعد از گفتگو با دانش آموز و در نظر گرفتن شرایط ویژه‌اش (شرایط خانوادگی، هوش، استعداد، علایق، اهداف و...) برنامه طراحی می کند که بیشترین بازدهی را داشته باشد و باعث افزایش انگیزه برای کنکور شود. مشاور تحصیلی خوب همچنان که به دانش آموز کمک می کند استرسش را مدیریت کند، به دلیل تجربه و شناختی که از شرایط و مسیر آمادگی برای کنکور دارد، بهترین نقشه راه را در اختیار دانش آموز قرار می‌دهد.

گام پنجم: انتخاب کردن

مهم‌ترین چیزی که روی انگیزه داشتن برای کنکور تأثیر می گذارد، این نکته ساده است که دانش آموز خودش انتخاب کند که می خواهد برای کنکور آماده شود و تلاش کند تا نتیجه خوبی بگیرد. چراکه انتخاب کردن مسیر زندگی، یک فرآیند است و نه یک نقطه. اگر دانش آموز در طول تحصیل، در فضاهایی باشد که از درس خواندن لذت برده باشد و امکان شکوفا شدن خلاقیتش فراهم شده باشد، اگر او دوستان خوبی در مدرسه پیدا کرده باشد، اگر اطرافیان او را بابت دستاوردهایش در تحصیل تحسین کرده باشند و اگر چیزی که در دوران تحصیل دریافت کرده، مطابق علایق و اهدافش باشد، حتماً خودش دست به انتخاب خواهد زد. گاهی تمام کاری که والدین یا معلمان باید برای افزایش انگیزه دانش آموز انجام دهند، این است که والد یا معلم خوبی باشند و به دانش آموز اطمینان بدهند که کوچکترین تلاش هایش برای موفقیت نیز، پاداش خواهند گرفت.

مهمترین نکته ای که سعی کردیم در این مطلب با شما در میان بگذاریم، این بود که بی انگیزگی دانش آموزان برای کنکور دادن، یک مشکل لاینحل و ترسناک نیست. بلکه مسئل های است که شرایط اجتماعی، ویژگی های دوره نوجوانی، شرایط دبیرستان، برخورد معلم، مشاور تحصیلی و والدین و... همگی در آن نقش دارند و با بهبود بخشیدن هر یک این عوامل، قطعاً تغییرات مهمی در میزان انگیزه دانش آموز برای کنکور دادن ایجاد می شود.

اما اگر علیرغم فراهم کردن محیط برای فرزندتان، هنوز هم شاهد بی انگیزگی یا تردید او برای شرکت در کنکور سراسری هستید، ممکن است فرزندتان نیاز به کمک بیشتری داشته باشد. مثلاً اینکه با افرادی که زندگی تحصیلی موفقی داشته اند مشورت کند یا در مورد شرایط دانشگاه ها تحقیق کند و تصور دقیقتری از آنها پیدا کند. گاهی هم ممکن است بی انگیزگی، نشانه ی یک مشکل مانند اختلالات اضطرابی یا افسردگی یا... داشته باشد و با ارجاع به روانشناس، برطرف شود.

کد خبر 1641284

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: انگیزه برای کنکور مشاور تحصیلی خوب افزایش انگیزه نسبت به کنکور احساسات منفی دانش آموز دانش آموزان درس خواندن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۲۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعطای بورس به رتبه‌های زیر ۱۰۰۰ کنکور سراسری ۱۴۰۳ برای تحصیل دردانشگاه تربت حیدریه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،بر اساس اعلام بنیاد خیرین دانشگاه دولتی تربت حیدریه همه رتبه‌های زیر ۱۰۰۰ در تمامی رشته‌های کنکور سراسری (علوم تجربی، ریاضی فیزیک، علوم انسانی، زبان‌های خارجی و هنر) ۱۴۰۳ شهرستان تربت حیدریه (زاوه، مه ولات، جلگه رخ، کدکن و بایگ) توسط نیک اندیش مهندس مروج تربتی برای پنجمین سال متوالی بورسیه تحصیلی می‌شوند. 
داوطلبان با رتبه زیر ۱۰۰۰ کشوری که دانشگاه‌های شهرستان تربت حیدریه (دانشگاه دولتی، علوم پزشکی، فرهنگیان) را برای تحصیل انتخاب کنند به مدت ۴ سال تحصیلی (۳۶ ماه تحصیلی هر ماه ۳۰۰ هزار تومان) و داوطلبانی که سایر دانشگاه‌های کشور را انتخاب نمایند به مدت یک سال تحصیلی (۹ ماه تحصیلی هر ماه ۳۰۰ هزار تومان) مشمول بورسیه تحصیلی می شوند. 

دیگر خبرها

  • ۱۶۰۰ معلم جدید در آموزش و پرورش استان بوشهر استخدام می شوند
  • استخدام ۱۶۰۰ معلم جدید در آموزش و پرورش استان بوشهر
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش آموزان کردستانی از فردا
  • اجبار دانش‌آموز برای تهیه لباس فرم جدید ممنوع است
  • توصیه‌هایی به داوطلبان کنکور برای تأیید سوابق تحصیلی
  • شرکت ۴۴هزار دانش‌آموز در امتحانات نهایی در چهارمحال وبختیاری
  • اعطای بورس به رتبه‌های زیر ۱۰۰۰ کنکور سراسری ۱۴۰۳ برای تحصیل دردانشگاه تربت حیدریه
  • حضور ۳۰ هزار دانش‌آموز کرجی در کنکور امسال
  • شرکت ۳۰ هزار دانش‌آموز البرزی در کنکور
  • مشکل کمبود دبیر و آموزگار در سال تحصیلی جدید حل شد